Federació Ensenyament CCOO-PV | 23 de febrero de 2020

11-febrer Dia de la dona i xiqueta en la ciencia

NO a la "no renovació" d'una trentena d'associats i NO a la sobrecàrrega dels departaments

  A la Mesa de Negociació de PDI, l'administració de la UPV proposa elevar el límit de "no renovació" de professors associats, el que implica la "no renovació" d’una trentena d'ells. Evidentment, CCOO no pot assumir aquesta modificació de la normativa de la UPV.

  27/06/2018.
  No renovació de professorat associat

  No renovació de professorat associat

  A la Mesa de Negociació de PDI, l'administració de la UPV proposa elevar el límit de "no renovació" de professors associats, el que implica la "no renovació" d’una trentena d'ells (no podem ser més específics perquè no ens han donat aquestes dades de forma clara).

  Evidentment, CCOO no pot assumir aquesta modificació de la normativa de la UPV. No només perquè implica la "no renovació" de tants professors associats, sinó perquè a més irromp en la negociació que s'estava duent a terme pel conflicte i vaga dels associats sobre els criteris de "no renovació". Una negociació en què semblava que anàvem a arribar a un acord.

  No obstant això, l'administració de la UPV ara ho barreja tot, i ens proposa una proposta "trampa" en què combina les promocions per acreditacions, les noves contractacions, i els límits per a la "no renovació" d'associats. Tot el que altres cursos es negociava per separat ara vénen en un pack indivisible.

  I el pack indivisible imposa les següents condicions: si volem evitar la "no renovació" d'una trentena d'associats, llavors hi haurà menys contractacions i els departaments es sobresaturaran. Hi haurà molts departaments per sobre del 100% de saturació.

  Recordant a Star Wars: "It's a trap". En altres cursos ha estat possible limitar la sobresaturació docent dels departaments i continuar contractant i promocionant sense "no renovacions" massives d'associats. Des de CCOO demanem que en les noves contractacions es tinga en compte el conflicte dels associats, més encara després de la vaga, però és de sentit comú ser conscients que no tot es pot resoldre en un sol curs. Cal tenir en compte a més que gràcies a la millora de la taxa de reposició estem immersos en un període de promocions que té els seus costos, però que no va implicar cap problema el curs anterior, on l'oferta de places va ser molt més gran.

  Segur que hi ha solucions, però el corset que ens han imposat artificialment des de l'administració de la UPV és massa restrictiu. Tornem al sentit comú, evitem "no renovacions" massives d'associats, evitem sobresaturacions en els departaments i desequilibris entre el campus de Vera i els campus d'Alcoi i Gandia, i negociem un pla de plantilla a llarg termini que complisca, en la mesura de les nostres possibilitats i en diversos cursos, les reivindicacions d'estabilització dels professors associats.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.