CCOO PV planteja al Conseller d'Educació els reptes i reivindicacions prioritàries per al curs 2018-2019

  La FE CCOO PV ha tingut una reunió amb el Conseller d’Educació en la que ha tractat la situació de les plantilles, política lingüística, oferta d’ocupació pública, xarxa educativa i retallades, entre d’altres

  06/09/2018.
  Reunió amb el Conseller

  Reunió amb el Conseller

  La FE CCOO PV ha tingut una reunió amb el Conseller i alts càrrecs de Conselleria d’Educació per tal de plantejar alguns temes, reptes, mancances i prioritats que afrontar en aquest curs 2018-2019.

  La FE CCOO PV ha demanat la relació de llocs de treball de la plantilla de l’ISEACV, eina fonamental per poder dissenyar una política de plantilles dels centres d’ensenyaments artístics superiors. Aquesta relació de llocs de treball (RLT) és imprescindible per a poder negociar i proposar amb garanties d'objectivitat i respecte als drets laborals les ofertes d'ocupació pública, la gestió de vacants de personal i la configuració pedagògica dels centres d'ensenyaments artístics superiors. Ens preocupa també la situació dels i les especialistes, acomiadats el 30 de juny any rere any. Sobre aquestes places cal establir una participació sindical efectiva que permeta definir-les en continguts, nombre d'hores i perfil laboral. Hem proposat per tant, treballar en ambdós sentits, aclarint la plantilla de tots els centres per a poder trobar les necessitats i carències de personal i resoldre-les mitjançant els sistemes habituals de provisió de llocs: trasllats, comissions de servei, ingrés, accés i borses.

  Pel que fa a la convocatòria d'oposicions, la FE CCOO PV dóna suport a la convocatòria ampla i pautada en el temps aconseguida gràcies als Acords de millora d’ocupació promoguts i signats per CCOO. Aquestes convocatòries suposaran la transformació de 13.000 llocs de treball precaris en ocupació pública estable. Tot i que el grup de treball sobre oposicions va ser tancat per l’Administració Educativa després de la filtració de documents de treball per altre sindicat, la FE CCOO PV ha mostrat la seua disposició a traslladar les propostes que milloren la convocatòria especialment en les especialitats més xicotetes. La FE CCOO PV farà consultes a la seua afiliació i propostes sobre el número de vacants per cada especialitat.

  En relació als drets lingüístics tant des de la Confederació Sindical com des de la Federació d'Ensenyament hem instat a la Conselleria a millorar la seua política lingüística en tres àmbits. Primer, en la configuració del Consell Social de les Llengües en el qual hem trobat a faltar participació dels sindicats més representatius. En segon lloc, hem insistit en la proposta de supressió del mòdul didàctic per capacitar en l’ensenyament en valencià ja que considerem que actualment no és imprescindible pedagògicament afegir-lo a la competència lingüística en la llengua pròpia, a més de no ser compartit per la resta de territoris de llengua comuna. I en tercer lloc, hem denunciat el greuge que suposa donar destinació en zones castellano-parlants al professorat de secundària sense competència lingüística en valencià ja que aquesta mesura agreuja la situació de minva de drets lingüístics de l’alumnat d'eixes zones i perpetua una divisió històrica que cal superar.

  El diàleg entre l'Administració Educativa i el sindicat també ha servit per comentar i valorar algunes sentències recents del TSJCV com ara la que obligava a retornar el concert a centres educatius de nivells postobligatoris, l'obligació d'oferir l'assignatura de religió en segon de batxillerat o la derogació de part del Decret d'usos lingüístics a l'Administració. En tots aquestos casos hem valorat conjuntament la necessitat de seguir avançant en els drets que considerem que aquestes sentències concretes estan limitant. En eixe sentit, l'Administració les recorrerà al Tribunal Suprem ja que les considera inapropiades i des del sindicat ens oferim a col·laborar en la conscienciació de la necessitat de continuar lluitant per avançar en drets i afrontar els canvis legislatius pertinents per poder consolidar aquestes mesures ara sota sentència no ferma.

  Esment a banda hem fet des de la FE CCOO PV de les sentències relatives als "English helpers" guanyades per la FE CCOO PV i que obliguen a Conselleria a pagar als i les “becaris” el sou de mestres. La FE CCOO PV ha demanat a Conselleria que no espere a perdre la resta de judicis pendents i pague a les 301 persones afectades. També demanem el reconeiximent dels drets generats a efectes d’antiguitat en les borses, triennis, sexennis i demés.

  Front a les retallades patides en l'educació des de 2010, la FE CCOO PV considera que aquest curs ha de veure el fi definitiu de les seues conseqüències i la seua reversió total. Per tant, hem demanat a Conselleria que desenvolupe la pròxima normativa ministerial de derogació del RDL 14/2012 el més aviat possible, de manera que aquest curs acabe el descompte de sou en cas d’IT i tornem als horaris i les ràtios prèvies a les retallades.

  També hem assenyalat la necessitat de tancar la negociació del Conveni Col·lectiu de Personal Laboral de les Universitats Públiques valencianes. Després d’una negociació de dos cursos i amb el compromís de convocatòria de la comissió negociadora per a abans de que acabara el curs, li hem demanat a la Conselleria que convoque aquesta comissió i se’ns entregue la proposta sobre retribucions de totes les categories laborals, així com les propostes sobre noves figures. És imprescindible que aquest mes de setembre s’avance i es tanque aquest conveni llargament reclamat i esperat.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.