Federació Ensenyament CCOO-PV | 23 de febrero de 2020

11-febrer Dia de la dona i xiqueta en la ciencia

CCOO PV celebra el 9 d'Octubre en defensa dels drets socials i lingüístics

  Aquest 9 d'Octubre Comissions Obreres del País Valencià va participar en una multitudinària manifestació que va eixir a les 18.30 hores des de la plaça de Sant Agustí de València sota el lema "Guanyem llibertats, fem País". El sindicat va marxar amb la seua pròpia pancarta 'Pels drets socials i lingüístics', amb consignes de concòrdia i compromís antifeixista "és el moment de fer front a la intolerància, guanyar llibertats i fer País".

  10/10/2018.
  Manifestació 9 d'octubre 2018

  Manifestació 9 d'octubre 2018

  CCOO PV forma part de la Comissió 9 d'Octubre, juntament amb altres organitzacions com ACPV, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet, ACV Tirant lo Blanc, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, BEA, PDD, UGT-PV, Intersindical Valenciana, Compromís, Podem, EUPV, ERPV, JERPV i PSPV-PSOE.

  Des del sindicalisme de classe compromés amb la defensa dels drets socials i laborals, CCOO va participar en la nostra diada de caire festiu, participatiu i també reivindicatiu. La manifestació va realitzar tot el recorregut amb un gran dispositiu de seguretat que va impedir els intents de grupuscles minoritaris d'embrutar la celebració. Els carrers de València restaren plens de gom a gom, un triomf de la democràcia, la llibertat, els drets socials i lingüístics.

  Les cròniques de la jornada arrepleguen les declaracions del portaveu de la plataforma i secretari d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert on explica com la capital valenciana va mostrar amb la marxa de la Comissió 9 d'Octubre i del moviment antifeixista la seua oposició a la violència ultradretana. "Malgrat la pluja, malgrat les amenaces, València ha respost". La muixeranga en la veu de milers i milers de persones va ser la demostració que la unitat de l'antifeixisme es va donar al cap i casal en una mobilització històrica que escridassava: València serà la tomba del feixisme!

  MANIFEST

  El 9 d’Octubre commemorem l’entrada del rei Jaume I en la ciutat de València i el naixement del poble valencià. És un dia de festa, i un moment de balanç del camí fet i d’albirar un nou horitzó cap al qual avançar.

  Aquest 9 d’Octubre representa un punt d’inflexió. D’una banda, allò nou agafa cada vegada més força, i el poble valencià pren consciència de tants anys de discriminació, i s’alça per defensar els seus drets. Reclamem un finançament just i la sobirania fiscal per a fer possible la sanitat, l’educació i els serveis socials que necessitem. Exigim igualtat lingüística: que siga necessari ser competent en la llengua pròpia per a accedir a la funció pública, que puguem veure TV3 i IB3, i respecte per als nostres drets lingüístics i l’ensenyament en valencià. Volem recuperar el dret civil foral, i polítiques sostenibles i respectuoses amb el territori.

  Però, d’una altra banda, allò vell es resisteix a desaparéixer, i, així, assistim a una preocupant regressió autoritària, amb l’empresonament o el processament de dirigents associatius i càrrecs electes per organitzar un referèndum a Catalunya, de cantants i actors per fer ús de la llibertat d’expressió, i de sindicalistes en l’exercici del dret de vaga. Exigim la seua llibertat. És un imperatiu democràtic derogar la Llei mordassa i reconéixer el dret a decidir. També demanem unitat antifeixista per a respondre a la impunitat que hem constatat amb què grupuscles d’extrema dreta fan ús de la violència verbal i física per impedir l’exercici dels drets de manifestació i llibertat d’expressió, tal com va succeir el 9 d’Octubre de l’any passat o en el recent Aplec del Túria, davant la passivitat de la policia. I denunciem la judicialització de la política, que ha convertit el TSJCV en un ariet contra la igualtat lingüística en l’ensenyament i en l’administració valenciana, així com en contra de la capacitat legislativa de les Corts Valencianes en favor de la ciutadania i dels serveis públics.

  Malgrat això, encarem el futur amb confiança en la maduresa del poble valencià. Som molt lluny dels anys de la mal anomenada “batalla de València”, i els discursos de l’odi, la confrontació i l’insult ja no funcionen. El valencià ha demostrat ser un poble d’acollida, generós i obert, cosa que ens omple d’orgull. Un poble que sap ser País.

  Aquest 9 d’Octubre farem un pas més per a deixar enrere el passat, mentre noves generacions es fan adultes i porten amb elles un alé d’esperança. Avui ens conjurem per treballar en positiu, sempre al servei del poble valencià i de la defensa dels seus drets i interessos. I per continuar avançant en el camí de recuperar la nostra dignitat com a poble, de guanyar llibertats, i de fer un País Valencià més lliure, igualitari i just.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.