FE CCOO PV demana a Conselleria la construcció del CEIP La Almadraba fora de les instal•lacions de l'IES Radio Exterior

  El projecte de Conselleria per als dos centres perpetua la retallada d'espais que pateix l'institut i aboca a tots els IES de la zona de platges d’Alacant a la massificació del seu alumnat

  05/11/2018.
  #iesalmadraba

  #iesalmadraba

   

  L'IES Radio Exterior d’Alacant no pot disposar al complet de totes les seues instal·lacions perquè, des de fa ja bastant temps, Conselleria va decidir utilitzar part d'aquestes per a albergar el CEIP La Almadraba. Conforme va créixer el CEIP va ocupar més i més espais dins de l'IES. La situació actual segueix sent greu: s'han instal·lat barracons en el pati per a absorbir el creixement del col·legi a l'espera que s'executen les obres del projecte que Conselleria ha promogut per als dos centres. L'administració pretén construir un nou edifici i adequar les instal·lacions per a albergar definitivament el CEIP La Almadraba dins de l'IES.

  FE CCOO PV mostra la seua preocupació per aquesta política que no considerem adient i que està provocant que els centres de secundària d’aquesta part de la ciutat no disposen d'espais adequats per a atendre a la demanda de alumnat de secundària:

  -En l’ES Radio Exterior, ja fa dos cursos van haver de convertir la Biblioteca en aules, molts grups estan per damunt de la ràtio LOE

  -En l'IES Playa de San Juan s’ha augmentat en 300 l’alumnat (de 700 alumnes/as en el curs 2015/2016 a quasi 1000 en el curs actual) i això provoca que s’haja de fer classe en la casa del Conserge

  -En l'IES El Cabo, s'han instal·lat dos barracons perquè ja no es podien habilitar més espais per a donar cabuda a tots els grups.

  Des de FE CCOO PV no ens sembla raonable defensar un projecte que implique disminuir espais a un institut per a situar en ells un col·legi i, al mateix temps, instal·lar barracons en l'institut del costat.

  A més, el projecte suposa també la precarització permanent de les instal·lacions de tots dos centres.

  FE CCOO PV reclama la construcció, per via d'urgència, i escurçant tots els terminis administratius al màxim, del nou col·legi per a albergar el CEIP La Almadraba en un emplaçament diferent, en sòl públic en la zona que l'Ajuntament pot posar a la disposició de Conselleria. D'aquesta forma tots dos centres comptarien amb unes instal·lacions dignes que oferir al seu alumnat i conforme amb la normativa. A més, s'alliberarien espais per a Secundària, la qual cosa evitaria l'actual saturació dels IES.

  Amb més disponibilitat d'espais en el Radio Exterior es podria abordar l’oferta de Cicles Formatius per a donar resposta a la demanda de l'alumnat que es veu obligat a desplaçar-se si vol estudiar FP.

  Des de FE CCOO PV instem a la Direcció Territorial d’Alacant a portar a terme una planificació educativa en la zona amb les infraestructures escolars necessàries per a absorbir l'impacte de l'augment de població que en molt poc temps experimentarà aquesta part de la ciutat, ja que en un o dos anys incrementarà en 2000 habitatges, actualment en fase de construcció.

  TE Juny 2018: Conquerint Espais, Construint futur
  TE Gener 2018: Rejovenir i feminitzar el sindicat
  TE Desembre 2017:Acord per a la millora de l
  TE Juny2017 NÚM 359: Drets educatius i laborals. Seguim avançant

  TE ENSENYAMENT 2018 VALENCIÀ

  Última entrada: 18 junio 2018 [Ver último número] [Ver colección completa]

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.